Friluftspedagog stilling

Gjør barnehagedagen enklere og spennende

Barnehager som ønsker friluftspedagog en dag i uka eller mer, får stillinga skreddersydd med isfiske, hundeslede, fottur og sommer camp. Friluftspedagog henter og bringer i 9-seter turbuss med barneseter. Benytt turene til å dekke barnehagens tilbud om friluftsliv, øve på selvstendighet og sosial kompetanse og ved behov for barnehagelærer og ekstra bemanning. Turene fordeles over barnehageåret og registreres som prosentvis stilling som barnehagelærer i deres barnehage.

På høsten går vi de fineste fotturene. Bær-, fjell- og fjæratur der vi høster fra naturen og det vi finner studeres og tilberedes. Vinteren er tid for lek og morro i snø på steder med gamme og lavvo. Det er gode forhold for aking, ski, truger, bålmat og hvile. Spennende turer med hundeslede begynner så snart nok snø har lagt seg. Om våren lærer vi isfiske, en gammel tradisjon i å sanke nyttig mat som kan lages på bålet. Det er også tid for de første fjellturene der snøen går tidlig. Sommer camp arrangeres for de eldste barna dersom alle partene er klar for det, i tillegg er jeg behjelpelig med sommerferie avviklinga.

Vi drar på tur i nærområdet, der aktivitet, mat og hvile blir organisert. Turene settes opp i samarbeid med den enkelte barnehage. Jeg kommer til avtalt tid og er behjelpelig med å gjøre barna klar.

Barn som har tildelt ekstra ressurser, blir ivaretatt ved små grupper på 6-7 barn på tur. En barnehageansatt er alltid med.